Tijd voor winterbanden!

Winterbanden

De temperaturen in Nederland zakken, het heeft zelfs al gevroren. Dat betekent: tijd voor winterbanden! Zakt het kwik tot 7°C of lager, kies dan voor winterbanden. Met behulp van het speciale profiel en de rubbersamenstelling van winterbanden heeft u meer grip op de weg en heeft u een kortere remweg.

Waarom winterbanden?

Ondanks dat de winters in Nederland meestal niet erg streng zijn en het nut van winterbanden daarom snel wordt onderschat, kunnen ze het rijden wel degelijk veiliger maken. Het contact tussen het rubber van de banden en de weg moet zorgen voor grip en dus een stabiele wegligging. Op natte en gladde wegen kunnen zomerbanden die grip namelijk niet realiseren waar winterbanden dat wel kunnen. Het wordt dan ook aanbevolen om bij temperaturen van 7°C  en lager te rijden met winterbanden. Winterbanden zijn in Nederland niet verplicht, maar in Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk bijvoorbeeld wel.

Winterbanden versus zomerbanden

Het grootste verschil tussen zomer- en winterbanden zit hem in de rubbersamenstelling. Rubber wordt hard bij lagere temperaturen. Daarom hebben winterbanden een zachtere rubbersamenstelling zodat ze bij lagere temperaturen ook soepel blijven. In combinatie met een grover profiel moet dit zorgen voor meer grip en optimale prestatie onder winterse weersomstandigheden. De remweg neemt bijvoorbeeld aanzienlijk af bij het gebruik van winterbanden ten opzichte van zomerbanden.

Bandenservice

Wij regelen voor u:

  • Verkoop van winterbanden
  • Stalling winter/ zomerbanden
  • 1 jaar stalling incl. 2x bandenwissel: € 100,-

Bel om een afspraak te maken 071-5616057. U kunt ook direct online een afspraak maken.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *