407 SW vanaf september in de showroom

Hoe ie er uit komt te zien, is inmiddels geen verrassing meer, want Peugeot onthulde de 407 SW tegelijk met de Berline begin dit jaar. Bij de dealer een proefrit maken met de stationwagon van deze middenklasser konden we tot nu toe echter nog niet. Vanaf september kan dat wel.

Stiekem stond de 407 SW gewoon al die tijd al in Nederland, namelijk bij Peugeot Experience, de enorme toonzaal van het Franse merk in Breukelen. Hij is, zelfs nog meer dan de Berline, zeker een opvallende verschijning. Niet alleen door het forse formaat hij is negen centimeter langer en vier centimeter hoger dan de sedan maar vooral door de teruglopende achterruitstijlen, de in het dak doorlopende achterklep en het glazen dak. Dit dak is vergelijkbaar met dat van de 307 SW en heeft een oppervlakte van maar liefst 1,6 vierkante meter. Het is extra getint om zoveel mogelijk warmte buiten te houden en van binnen kan het geheel of gedeeltelijk aan het zicht worden onttrokken door een elektrische bedienbaar rolgordijn.

Waar het bij stations natuurlijk vooral om draait is praktische bruikbaarheid en bagageruimte. De 407 SW stelt op deze punten niet teleur: de laadruimte is 1,03 meter diep en 1,10 meter breed en door de achterbank (in ongelijke delen) neer te klappen, ontstaat een nagenoeg vlakke laadvloer van 1,70 meter. Aan de zijkanten is gezorgd voor afsluitbare vakken en de ruit van de achterklep is geheel volgens de laatste mode apart te openen.

Alle overige eigenschappen van de SW kennen we reeds van de Berline. Dat betekent bijvoorbeeld dat de veiligheid dik voor elkaar is met een airbagsysteem met maar liefst negen plofzakken. Ook bij de motoren geen verrassingen: vier benzinemotoren en twee diesels.

Peugeot verwacht dat iets meer dan de helft van alle 407s volgend jaar als SW wordt verkocht en dat circa 60 procent van de SWs een dieselmotor zal hebben.

De prijslijst van de 407 SW start bij 26.100,- voor de 1.8 benzine met XR uitrusting.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *