Audi wederom sterkste in Le Mans

Voor het vierde jaar op rij heeft Audi de 24 Uur van Le Mans gewonnen. Net als vorig jaar bleek de dieselaangedreven Audi R10 onverslaanbaar. Al kreeg het Duitse merk afgelopen weekend wel meer tegenstand te verduren.

Peugeot verscheen namelijk ook aan de start met twee diesels. Qua snelheid kwamen de Fransen goed mee met Audi, maar de betrouwbaarheid was nog niet helemaal op hetzelfde niveau. De Audi R10 van de ervaren coureurs Biela, Pirro en Werner legde de meeste rondes af in het etmaal. De Peugeot van ChampCar-kampioen Bourdais, Sarrazin en Lamy eindigde als tweede met tien ronden achterstand. De andere Peugeot, met onder meer oud-wereldkampioen Formule 1 Jacques Villeneuve viel uit. Ook de overige twee fabrieks-Audi’s slaagden er niet in het klokje rond te rijden.

Peter Kox was de beste Nederlander. Hij maakte deel uit van het team met de Brit Johnnie Herbert en de Tsjech Tomas Enge, dat met de Aston Martin op 32 ronden als negende eindigde. Het Dome Dudd-team van Jan Lammers, Jeroen Bleekemolen en David Hart eindigde na veel pech als 25e.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *