Autobouwer PSA kondigt veertig geëlektrificeerde modellen aan

Autofabrikant PSA wil in 2025 veertig geëlektrificeerde modellen aanbieden, verspreid over de merken Citroën, DS, Opel en Peugeot. Het gaat om hybrides én volledig elektrische auto’s. 

Carlos Tavares, de CEO van PSA, heeft op het Automotive News World Congress aangekondigd dat het bedrijf in 2025 veertig verschillende auto’s met een (semi-)elektrische aandrijflijn wil aanbieden. In dat aantal zijn volledig elektrische modellen opgenomen, maar ook mild-hybrids, gewone hybrides en stekkerhybrides.

De plannen van PSA ondersteunen de eerdere aankondigingen van het bedrijf. Zo is al bekend dat DS als eerste PSA-merk een plug-in hybridemodel op de markt brengt, in de vorm van de DS 7 Crossback. Peugeot komt in 2019 met een elektrische versie van de 208. In datzelfde jaar presenteert het merk een plug-in hybride-uitvoering van de 5008. Ook de kleinere 3008 krijgt zo’n aandrijflijn.

PSA maakte eerder al bekend dat er tussen 2019 en 2021 vijf volledig elektrische auto’s op de markt komen. Op dit moment biedt het bedrijf al diverse elektrische modellen aan, waaronder de Citroën E-Berlingo en de Peugeot iOn.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *