Autonieuws overzicht week 12

14 tot en met 20 maart 2009.
Er zijn in week 12 een aantal interessante voertuigen en innovaties aangekondigd, inclusief een vliegende auto. Autokopen.nl is al in afwachting van Nederlands enige echte autobeurs, de AutoRai 2009.

BMW 5-serie GT al op film
Het concept is nog warm van de Autosalon van Genève maar BMW presenteert nu al de productieversie van de BMW 5-serie GT. De kruising tussen de 5-serie en de X6 moet de sportieve rij-eigenschappen van een BMW combineren met een praktisch jasje en veel luxe. Dit wordt van alle kanten toe- en uitgelicht op de video.

Prijzen nieuwe modellen
De Chevrolet Cruze staat in juni te koop voor een vanaf-prijs van 17.995 euro. Er is keuze uit vier motoren. De nieuwe cross-over Peugeot 3008 staat half april in de showroom. Nu is dus de tijd om de prijzen en uitrustingen bekend te maken. Wil je weten of deze auto wat voor je is? Lees dan de 3008-rij-impressie.

Crisis in Europa
Door de economische crisis heeft importeur Kroymans surseance van betaling aan moeten vragen. Het op Schiphol gevestigde Europese hoofdkantoor van Mitsubishi sluit. In het Belgische Gent moeten Volvo-werknemers kiezen tussen werktijdverkorting en ontslag. Opel onderhandelt nog maar kan tot april overleven. In Londen wordt de British Motor Show afgelast. De eerste drie miljard euro, toegekend door de Europese Investeringsbank aan autofabrikanten, zijn echter niet bedoeld om de crisis te bestrijden.

AutoRai 2009-special
De merkenstands op de AutoRai maken dit jaar plaats voor belevingswerelden. Op 31 maart gaat de Autokopen.nl redactie de sfeer proeven van deze ‘brand new experience’. Je kunt in woord en beeld meegenieten via onze AutoRai-special.

Overige highlights:

Video tips:

Columns:

Meer autonieuws?
Bekijk het volledige nieuwsoverzicht op Autokopen.nl.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *