Autoverkopen in april plus 27,6 procent

De autoverkopen in Nederland zijn in april met 27,6 procent toegenomen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. De Volkswagen Polo is en blijft de best verkopende auto. Dat blijkt uit cijfers van de Bovag, Rai en RDC.

De groei van de autoverkopen in Nederland houdt stevig aan. Afgelopen maand werden er ruim 47.000 auto’s op kenteken gezet, een groei van 27,6 procent ten opzichte van april 2010. De Volkswagen Polo voert de lijst net als vorige maanden aan. De Renault Twingo volgt op de tweede plaats en de Peugeot 107 bezet de laagste trede van het erepodium. De Ford Fiesta en Skoda Fabia maken de top 5 vol.

Opvallend is de vliegende start die de Peugeot 508 en de nieuwe Ford Focus maken. De Fransman voert met ruim duizend verkochte exemplaren in een klap zijn segment aan en bereikt zelfs de tiende plaats in het algemene verkoopklassement van april. De Ford Focus staat op de twaalfde plaats en dat terwijl het nieuwe model nog maar net leverbaar is.

Citroën doet in april goede zaken met de C3 en DS3. Van beide modellen is nu een wegenbelastingvrije variant waardoor de gecombineerde verkoop van deze hatchbacks goed zou zijn voor een achtste plaats in de statistieken. Ook de Alfa Romeo Mito profiteert van de komst van een wegenbelastingvrije uitvoering, er werden bijna zes keer zoveel Mito’s verkocht als in april 2010.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *