Autoverkopen in januari: de kop is eraf

Autojaar 2012 is van start gegaan en de eerste verkoopcijfers zijn binnen. Zoals verwacht liggen die iets lager dan in januari 2011. Onveranderd gaat Volkswagen aan de leiding.

70.418 auto’s verlieten in januari de showroom. Een daling van 5,8 procent ten opzichte van dezelfde maand in 2011. Volkswagen maakt wederom een vliegende start maar niet zo voortvarend als vorig jaar. Met ruim 8.500 verkochte auto’s gaat het merk ruim aan de leiding maar ten opzichte van januari 2011 is er een daling van bijna 20 procent.

Ford – op plaats 2 – zit flink in de lift dankzij de wegenbelastingvrije Focus 1.0 Ecoboost en de Ka. Het podium wordt volgemaakt door Peugeot, dat ook op meer klanten mocht rekenen dan een jaar geleden. Kia begint sterk, dankzij de Rio en Picanto staat het merk op de zesde plaats. Verder nog een speciale vermelding voor Audi, dat plek 8 bezet. En dan moet de nieuwe A3 nog komen.

Wie levert er dan in? Toyota bijvoorbeeld, dat de vraag naar hybrides terug ziet lopen. En Fiat, dat wacht op de vernieuwde Punto en de nieuwe Panda. Ook Seat en Suzuki verkochten minder auto’s.

Bij de modellen gaat de Volkswagen Polo aan de leiding, gevolgd door de Ford Ka en Peugeot 107. De Peugeot 508 staat op de vierde plaats en passeert daarmee de Volkswagen Passat. Een ander model dat opvallend goed verkoopt is de Lexus CT200h op de 14e plaats. Daarmee is de Lexus de op drie na best verkopende auto in zijn segment.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *