Autoverkopen in juni stijgen met 44 procent

De autoverkopen in juni zijn met 44,1 procent gestegen ten opzichte van juni 2009. Met de cijfers van juni weten we ook het totaal aantal verkochte auto’s in het eerste half jaar: 270.503 auto’s. Dat vertellen de cijfers van Bovag, Rai en RDC.

Juni was een bijzonder goede maand voor de autoverkopen in Nederland: ten opzichte van juni 2009 bedraagt de stijging maar liefst 44,1 procent. Vorig jaar juni daalde de verkoop van nieuwe auto’s nog met een kwart. Over het eerste halfjaar van 2010 werd er 22 procent meer nieuwe auto’s verkocht.

De verschuiving naar kleine modellen blijft aanhouden. De top 10 bestaat op twee noteringen na uit auto’s uit het A- en B-segment. De Peugeot 107 is net als in mei de meest verkochte auto. Hij wordt gevolgd door de Renault Twingo, die z’n verkopen bijna ziet verviervoudigen in vergelijking met juni vorig jaar. Dat geldt ook voor de Ford Ka, die op de derde plaats staat. De Volkswagen Polo – dankzij de belastingvrije Bluemotion – en de Fiat Panda maken de top 5 vol.

Toch profiteert niet elk klein model. Zo bungelt de belastingvrije Daihatsu Cuore ergens onderaan de verkoopstatistieken. Verder maken de Hyundai iX35 en Opel Meriva een succesvolle verkoopstart met een positie in de top 20. De best verkochte merken in juni zijn: Peugeot, Opel, Volkswagen, Renault en Ford. Over het eerste half jaar van 2010 gaat Volkswagen nog altijd ruim aan kop met een voorsprong van bijna 3.000 auto’s op de nummer 2, Ford. Het best verkochte model over de periode januari tot en met juni is de Toyota Aygo, gevolgd door de Peugeot 107 en Volkswagen Polo.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *