Autoverkopen mei: Peugeot aan kop

De stijging van de autoverkopen zet in mei stevig door. Ten opzichte van mei 2010 bedraagt de stijging 36 procent. Peugeot wist afgelopen maand de meeste auto’s te verkopen.

De Nederlandse autoverkopen zijn in mei 2011, ten opzichte van dezelfde maand in 2010, met 36 procent toegenomen tot ruim 50.000 stuks. Volkswagen moet in mei Peugeot voor zich dulden in de verkooplijsten. Het Franse merk pakt overtuigend de koppositie met 4.960 verkochte auto’s. 2.366 hiervan zijn van het type 107, de best verkopende auto van afgelopen maand. Volkswagen staat in het merkenoverzicht op de tweede plaats maar over heel 2011 tot nu toe blijft het Duitse markt op enige afstand marktleider. Nummer 3 in mei is Renault.

De 107 wordt in de modellenlijst gevolgd door de Volkswagen Polo, op gepaste afstand – dat wel. De Seat Ibiza is verrassend derde. Dit model profiteert van de wegenbelastingvrije ST-variant. De trouwe, oude Fiat Panda scoort in mei een keurige vierde plaats en de top 5 wordt vol gemaakt door de Opel Astra, die dankzij de Sports Tourer z’n beste verkoopmaand in tijden beleeft.

Andere opvallende verschuivingen vinden we buiten de top 10. De nieuwe Kia Picanto stormt de verkooplijsten binnen op plaats 11. De Peugeot 508 blijft marktleider in z’n segment en de nieuwe Ford Focus moet nog even de Volkswagen Golf en Opel Astra voor zich dulden maar dat verandert wellicht als de Wagon komt.

Enkele grote verliezers zijn de Toyota Prius, Mercedes E-Klasse en Dacia Sandero, die alle drie meer dan 50 procent inleveren. Honda krijgt als merk de grootste klappen: bijna driekwart minder. Procentueel gezien is Alfa Romeo de grootste stijger, afgelopen maand verkocht het merk ruim zes keer zoveel auto’s als in mei 2010.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *