Belangrijke order voor NedCar-fabriek

Na maanden van onzekerheid lijkt eindelijk de rust zijn teruggekeerd voor de medewerkers van de autofabriek in Born. Sterker nog, er is ruimte voor een bescheiden feestje bij NedCar. Naar verwachting hevelen namelijk Peugeot en Citroën de productie van hun SUV over naar Limburg.

De Peugeot 4007 en Citroën C-Crosser worden momenteel in Japan gebouwd. De Mitsubishi Outlander, waarop beide modellen zijn gebaseerd, wordt echter in Born in elkaar gezet. Omdat van de C-Crosser en de 4007 veruit de meeste verkopen in Europa plaatsvinden, lijkt het PSA Peugeot Citroën efficiënter om de auto’s ook hier te laten assembleren.

Voor NedCar betekent het een extra productie van in totaal 30.000 stuks. De fabriek in Born kreeg in september het verlossende woord van Mitsubishi dat het de Outlander mocht gaan bouwen. Daarvoor verkeerde het voortbestaan van de productiefaciliteit in onzekerheid. Smart had namelijk net besloten de Forfour uit productie te halen en met alleen het bouwen van de Colt kwam de fabriek niet rond.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *