‘BMW en PSA gaan platform delen’

BMW en PSA Peugeot Citroën willen de bestaande samenwerking in de toekomst graag uitbreiden. De twee concerns onderzoeken de mogelijkheden om een platform te gaan delen. PSA gaat dan gebruik maken van het platform van de volgende generatie Mini.

BMW is in gesprek met PSA over het delen van een platform. PSA zou dan het door BMW ontwikkelde platform van de nieuwe Mini gaan gebruiken. De gesprekken bevinden zich nog in de oriënterende fase, zo meldt The Financial Times.

BMW en PSA werken op dit moment al samen op het gebied van motoren. De gezamenlijk ontwikkelde 1.4 en 1.6 benzinemotoren doen dienst in de Mini en verschillende Peugeot- en Citroën-modellen. BMW staat open voor verdere samenwerking met PSA maar ook voor nieuwe coöperaties met andere fabrikanten.

De Duitsers zijn hard op zoek naar mogelijkheden om de kosten voor het platform van de Mini omlaag te brengen. Eerdere gesprekken met Fiat over een gezamenlijke ontwikkeling liepen op niets uit, BMW is bang dat het Mini-DNA te veel zou worden aangetast.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *