Citroën C-Métisse: superheld

Aangezien Peugeot met de bekendmaking van de 908 RC al liet blijken de autoshow van Parijs te willen stelen, kan Citroën natuurlijk niet achterblijven. Met de C-Métisse heeft het merk een passend antwoord op het spektakelstuk van hun landgenoten.

De Citroën C-Métisse ziet er uit als een gestroomlijnde Batmobile, maar dan met ruimte voor twee extra superhelden. De grote kracht van de auto zelf is de combinatie van comfort en sportieve prestaties, handig om snel maar uitgerust op de plaats van bestemming te arriveren. Dat kan bovendien zelfs geruisloos, want een ander belangrijk wapen is de hybride aandrijflijn. De elektromotoren zijn in de achterwielen geplaatst. Daarmee zijn ze niet alleen netjes weggewerkt, maar zorgen ze ook voor extra grip op het wegdek. Met de C-Métisse richt Citroën zich op de toekomst, waarbij de wereld gered moet worden door zowel het verbruik als de CO2-uitstoot flink te reduceren. De opvallende concept car zal dan ook niet (op korte termijn) in productie worden genomen.

Het pronkstuk van Peugeot, de 908 RC, moet het nog doen met een reguliere diesel, maar wel een heel snelle. De krachtbron is namelijk gelijk aan die van de Peugeot-bolides die volgend jaar in de 24-uursrace van Le Mans gaan strijden. Evenals de Citroën C-Métisse is het een luxe vierzitter, dus de afweging tussen snelheid en milieuvriendelijkheid zal de doorslag moeten geven. Het is nog afwachten of het aloude spreekwoord ‘waar twee honden vechten om één been, gaat de derde er mee heen’ op zal gaan. Renault heeft nog geen aankondigingen gedaan over wat van we van het merk kunnen verwachten in Parijs.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *