Crossover volgens Peugeot: SxC Concept

Peugeot onthult volgende week op de autoshow van Sjanghai de SxC Concept. Deze is geheel in China ontworpen maar wel volgens de nieuwe designtaal van het merk die we ook in Europa gaan zien.

Peugeot heeft z’n nieuwe designtaal vertaald naar een crossover. Eerder al presenteerde het merk de SR1 en HR1 conceptcars die volgens ‘het nieuwe Peugeot’ zijn vormgegeven. Daar komt nu de SxC Concept bij maar die is in tegenstelling tot z’n voorgangers geheel in China ontworpen.

Toch is de SxC voor ons een belangrijke conceptcar. Het studiemodel laat zien hoe een toekomstige crossover van Peugeot eruit kan zien. Je kunt dan denken aan een opvolger van de 4007. Met z’n lengte van 4,80 meter en breedte van 2,03 meter valt ‘ie in dat segment.

Het exterieur oogt nog enigszins realistisch, dat in tegenstelling tot het futuristische en fraaie interieur. De in tegenovergestelde richting openende achterportieren geven al aan dat de SxC een échte conceptcar is. Onderhuids vinden we hybridetechniek, Peugeots Hybrid4-systeem. Een 218 pk sterke 1.6 THP-motor drijft de voorwielen aan, een elektromotor met 95 pk brengt z’n vermogen over op de achterwielen. De totale systeemoutput is 313 pk, en dat terwijl het theoretische brandstofverbruik slechts 5,8 l/100 km (1 op 17,2) bedraagt.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *