Details Peugeot 407 Coupé bekend


De Peugeot 407 Coupé blijkt een echte Peugeot met (volgens ons) fraaie vormgeving, spetterende prestaties (als V6) en, helaas, een pittig prijskaartje. Inmiddels zijn alle details over motoren, uitrustingsniveau en prijzen vrijgegeven.

Na het succes van de 406 Coupé waren de verwachtingen hooggespannen. Vooral de vormgeving van dit model werd alom gewaardeerd, niet in het minste door de treffende gelijkenis met de Ferrari 456. Ook de nieuweling heeft, vooral wanneer de achterlichten oplichten, wel iets weg van een Ferrari 550. Over de rest van het uiterlijk zijn de meningen verdeeld. Volgens sommigen is de elegantie van de voorganger zoekgeraakt op de tekentafel, maar wij vinden de vormgeving krachtig en zeker niet saai. Dat geldt ook voor het motorenaanbod. De basismotor (2,2-liter benzine, ruim 160 pk) voldoet maar pas echt spannend wordt het met de veezessen. Er is keuze uit een benzinevariant met 211 pk en een commonrail dieselvariant met 204 pk. De eerste versie is leverbaar met handbak en automaat, de tweede enkel als automaat. Alle transmissies hebben overigens zes verzetten. Met de prestaties van de V6-modellen zit het wel goed en door de toepassing van standaard gelaagd glas moet het geluidsniveau aangenaam laag blijven.

Eerder werd bekendgemaakt dat er keuze is uit drie uitrustingsniveaus, te weten Référence, Pack en Féline. Standaard heeft de Référence 17 inch lichtmetalen velgen, gescheiden climate control, cruise control met snelheidsbegrenzer, eerdergenoemde gelaagde zijruiten, zeven airbags, parkeerhulp achter, Xénon-lampen, radio/cd-speler, regensensor en bandenspanningscontrolesysteem. De Référence is leverbaar met de 2.2 benzinemotor vanaf 37.200 euro en als 2.7 HDiF voor 49.000 euro.

De Pack kost een stevige 3.900 euro meer en heeft lederen bekleding met elektrisch verstelbare stoelen, een geluidssysteem van de heren en dames van JBL, een cd-wisselaar, parkeerhulp voor, meedraaiende koplampen en een automatisch dimmende binnenspiegel. De Pack is met alle motoren leverbaar (ook 3,0-liter benzine).

Absoluut topmodel is de Féline, die alleen te combineren is met de zescilinder benzine- en dieselmotor. Een zestraps automaat is standaard. Bovenop de Pack-versie heeft de Féline een met leer bekleed dashboard en een grootbeeld navigatiesysteem. Prijzen beginnen bij 55.400 euro voor de benzineversie en 57.300 euro voor de diesel.

Vanaf half november organiseert Peugeot Experience in Breukelen een preview waarbij prospects een proefrit kunnen maken. De Peugeot 407 Coupé staat eind dit jaar in de showroom.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *