Dieselhybride PSA loopt vertraging op

Het dieselhybrideproject van PSA Peugeot Citroën loopt minimaal een jaar vertraging op. Er zijn problemen met de overheidssubsidie en de projectpartners.

PSA heeft besloten een nieuwe start te maken met het dieselhybrideproject, en dat betekent een flinke vertraging. Het project, dat sinds anderhalf jaar loopt en tot nu toe twee conceptauto’s heeft opgeleverd, staat op losse schroeven sinds de Franse overheid moeilijk doet over het subsidiëren ervan. Dat komt omdat de EU vindt dat de overheid vanwege concurrentiebeding geen subsidie mag verstrekken.

Het heeft Peugeot doen besluiten met een schone lei te beginnen, maar dat gaat ten koste van de grootschaligheid. Omdat de ontwikkeling kostbaar is, heeft PSA besloten de hybridediesel alleen op duurdere modellen toe te passen. De bovenkant van het programma van de volgende Citroën C4 zal waarschijnlijk een hybride-variant krijgen.

In 2006 lieten de Fransen de C4 Hybride en de 307 Hybride zien, destijds was de verwachting dat het nog tot 2010 zou duren voordat de productieversie klaar was. Op de IAA in Frankfurt verscheen ook nog de 308 HDi-hybride. Nu moeten we minimaal rekenen op 2011.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *