Dit is de Peugeot Rifter, opvolger van de Partner

Peugeot geeft de Partner een nieuwe naam: Rifter. Een nieuw platform, moderne rijhulpjes en het nieuwste infomediasysteem verantwoorden de nieuwe naam.

De Peugeot Partner is niet meer, maar hier is zijn opvolger: de Peugeot Rifter. Als zustermodel van de eerder onthulde Citroën Berlingo en Opel Combo heeft hij veel gemeen met die modellen, maar het Peugeot-smoeltje onderscheidt de Rifter van de rest.

Het dashboard is voorzien van de kenmerkende i-Cockpit van Peugeot, met klein stuur en hooggeplaatst instrumentarium. De Rifter wordt leverbaar met een 8 inch aanraakscherm met de nieuwste multimediafuncties. Ook diverse rijhulpsystemen zijn beschikbaar, zoals een dodehoeksensor, adaptieve cruise control en automatisch grootlicht.

De Rifter wordt net als de twee zustermodellen leverbaar in twee lengtevarianten: 4,40 en 4,75 meter. Bij de lange versie is het mogelijk om twee extra zitplaatsen achterin te laten monteren. Met de achterbank omlaag is er maximaal 4.000 liter laadruimte beschikbaar in de verlengde Rifter.

Peugeot maakt als eerste van de drie merken bekend welke motoren er leverbaar worden in het nieuwe model. Het merk biedt twee 1.2 PureTech benzinemotoren aan, met 110 en 130 pk. Die laatste is standaard gekoppeld aan een achttraps automaat. Er zijn drie dieselsmaken van de 1.5 BlueHDi-motor: 75, 100 en 130 pk.

De Rifter wordt gepresenteerd op de autosalon van Genève in maart, de verkoop start in september.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *