Driecilinder PSA komt als 1.0 en 1.2

PSA Peugeot Citroën werkt aan een nieuwe driecilinder benzinemotor. Die komt er met 1,0 en 1,2 liter cilinderinhoud en de productie start in 2012.

Dat PSA bezig is met de ontwikkeling van een nieuwe driecilinder benzinemotor is geen geheim meer. De Franse autobouwer geeft nu alvast wat meer informatie vrij over de nieuwe motorenfamilie, die vanaf 2012 leverbaar wordt in verschillende modellen.

Er komen twee turboloze krachtbronnen met een cilinderhoud van 1,0 en 1,2 liter. PSA gaat deze motoren bouwen in de fabriek in het Noord-Franse Tremery. De 1.2 turbo loopt vanaf 2012 in Douvrin, nabij Lille, van de band. De Fransen willen van elk van deze drie motoren jaarlijks 320.000 exemplaren produceren.

PSA ontwikkelt de nieuwe driecilinder geheel in eigen huis, zonder hulp van BMW. Met de Duitse autobouwer ontwikkelde Peugeot Citroën eerder viercilinder-motoren. PSA gaat de nieuwe motor leveren in de Citroën C1 en C3 en de Peugeot 107 en de 208, de opvolger van de 207. De C1 en 107 maken nu gebruik van een driecilinder van Toyota.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *