Drieling 107-Aygo-C1 bereikt een miljoen

Het een miljoenste exemplaar van de drieling Citroën C1, Peugeot 107 en Toyota Aygo is vandaag van de band gerold. Het jubileumexemplaar is een rode vijfdeurs C1 1.0, die deze maand wordt overhandigd aan de burgemeester van de vestigingsplaats van de fabriek.

De samenwerking tussen PSA Peugeot Citroën en Toyota kent vandaag een nieuw hoogtepunt, het een miljoenste exemplaar van de bekende 107-Aygo-C1 drieling loopt van de band. De TPCA-fabriek heeft het aantal in drie jaar en negen maanden tijd geproduceerd.

TPCA staat voor Toyota Peugeot Citroën Automobile, een samenwerkingsverband waaruit de 107, Aygo en C1 zijn ontsproten. De merken openden in 2005 een fabriek in Tsjechië, zo’n zestig kilometer buiten Praag. Er werken ongeveer 3.500 mensen in de TPCA-faciliteit.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat van alle drie de modellen evenveel exemplaren gebouwd zouden worden. Hoe de verdeling nu ligt meldt TPCA niet, feit is dat de Aygo in Nederland met afstand het meest succesvol is. Op 29 november startte de fabriek met de bouw van de vernieuwde versies van de 107, Aygo en C1.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *