Dubbel nul

Na 75 jaar geeft Peugeot de brui aan de driecijferige modellen. Binnenkort introduceert het merk de eerste in serie geproduceerde auto met vier cijfers, namelijk de 1007.

Sinds de introductie van de 201 op de Salon van Parijs in 1929 heeft Peugeot al zijn modellen drie cijfers gegeven. Het eerste cijfer staat voor het model en geeft een indicatie over de afmetingen van de auto en zijn plaats in het gamma, het tweede cijfer is altijd een nul en vormt de schakel tussen de aanduiding van het model en de generatie, waarvoor het laatste cijfer gebruikt werd. Zo waren de 205 en de 206 dus de regelrechte kleinkinderen van de 201 uit 1929. Heel duidelijk.

Speciaal model, speciaal nummer

Peugeot gaat het nu anders doen. Het was al een beetje begonnen met speciale aanduidingen door aan de cijfers de letters CC voor de cabriocoupé en SW voor de vrijetijdsuitvoering toe te voegen. Maar om bijzondere modellen nog meer uit te lichten grijpt het merk nu naar vier cijfers. Als schakel tussen model- en generatieaanduiding zal voortaan dubbel nul komen. De nieuwe benaming werd vorig jaar al uitgetest op het studiemodel Peugeot 4002. De eerste echte Peugeot met vier cijfers wordt de 1007, een monovolume auto waarbij de 1 voor compacte auto staat en de 7 aangeeft dat het de nieuwste generatie betreft. De 1007 is gebaseerd op de Sésame concept-car die Peugeot in 2002 in Parijs aan het publiek toonde.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *