Eerder dan verwacht: Peugeot 508

De eerste foto’s van de nieuwe Peugeot 508 zijn eerder dan verwacht op het internet beland. Zo kunnen we nu al kennis maken met het nieuwe vlaggenschip van Peugeot.

Op het Forum-Peugeot zijn de eerste plaatjes van de nieuwe Peugeot 508 en 508 SW te zien. Die auto heeft als belangrijkste taak om de 407 op te volgen maar de topuitvoeringen moeten daarnaast het verdwijnen van de 607 opvangen.

De 508 is de eerste stap naar de nieuwe designtaal van Peugeot. De conceptcar 5 by Peugeot gaf al een aantal zeer duidelijke hints naar dit uiteindelijke ontwerp. Peugeot neemt afscheid van een aantal kenmerkende ontwerpeigenschappen, zoals de grote muil en het logo in de grille. De leeuw ligt nu los op de motorkap en is bevrijd uit zijn ‘kooi’.

Ook de SW oogt veel klassieker dan zijn voorganger, die een apart gevormde C-stijl heeft in combinatie met enorme achterlichten. Omdat dit uitgelekte foto’s zijn ontbreekt de officiële informatie nog maar qua motoren verwachten we geen verrassingen. De bekende VTi, THP en HDi-motoren maken hun opwachting in de 508. Ook komt er een e-HDi met start/stop-systeem. Op de autosalon in Parijs in oktober debuteert de 508 voor het grote publiek.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *