Eerste foto’s vernieuwde 307

De Peugeot 307 is onder het mes geweest en is weer helemaal bij de tijd. Met een nieuwe neus, een potente GTI-versie en een gewijzigde uitrusting debuteert hij op de IAA in Frankfurt in september.

Bijster origineel is Peugeot niet te werk gegaan bij de restyling van de 307. Dat frontje is rechtstreeks gekopieerd van de 407 en de rest bleef eigenlijk bij het oude. Toch staat dat nieuwe gezicht hem goed. Dankzij de grote grille oogt hij een stuk dynamischer dan zijn voorganger. Bij de sportieve varianten zijn de spijltjes bovendien in chroom uitgevoerd, wat erg chique staat. De motorkap staat een stukje boller en dat heeft weer alles te maken met de nieuwe eisen op het gebied van voetgangerveiligheid.
Overigens zal de 307 CC ook meteen van het nieuwe uiterlijk profiteren.

Op de eerste interieurfoto’s is te zien dat Peugeot nog eens goed naar de kleurstalen en bekledingsmaterialen heeft gekeken. Hoewel de informatie daarover nog ontbreekt, is er hoogstwaarschijnlijk een flink aantal nieuwe interieurvarianten mogelijk.

Maar het blijft niet bij uiterlijk vertoon. Peugeot introduceert namelijk een heuse 307 GTI. Deze sportieveling krijgt de beschikking over de 177 pk sterke tweeliter motor uit de 307 CC, goed voor 200 Nm aan koppel. Hij zou een topsnelheid moeten halen van meer dan 220 km/h. En in navolging van de 206 CC krijgt nu ook de 307 CC een zelfontbrander onder de kap: het is de bekende tweeliter HDi-motor met 136 pk.

Prijzen worden in een later stadium bekendgemaakt.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *