Einde Peugeot 1007 en Citroën C2

PSA stopt per direct met de productie van de Peugeot 1007. Eind november wordt ook de productie van de Citroën C2 beëindigd. Hiermee creëert PSA ruimte voor het bouwen van de nieuwe Citroën C3 en de DS3.

Nu de nieuwe Citroën C3 en de luxere DS3 op de markt worden geïntroduceerd heeft fabrikant PSA Peugeot Citroën productiecapaciteit nodig. Daarom staakt het de productie van de mini-MPV Peugeot 1007, die zeer slecht verkoopt. Ook wordt de Citroën C2 uit productie genomen.

De compacte MPV Peugeot 1007 werd in 2005 op de markt geïntroduceerd. De auto werd door Euro NCAP als meest veilige in zijn klasse gekwalificeerd. Maar de elektrisch bedienbare schuifdeuren waren duur om te fabriceren. Daardoor was de prijs van de 1007 niet concurrerend. De verkopen daalden snel; in het eerste kwartaal van dit jaar gingen nog maar drieduizend stuks de showroom uit. In totaal zijn er 122.000 exemplaren verkocht.

De Citroën C2 is al sinds eind 2003 op de markt. Van deze kleine driedeurs auto werden tot en met vorig jaar 602.000 stuks afgezet.

De nieuwe Citroën C3 zal in Aulnay-sous-Bois worden gebouwd, naast de huidige C3. Diens productielijn in Spanje komt te vervallen. Daarnaast wordt de C3, samen met de DS3, geproduceerd in de fabriek te Poissy. Daar loopt ook de Peugeot 207 van de band. Beide productiefaciliteiten liggen bij Parijs.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *