‘Elektrische Mitsubishi ook als Peugeot’

Mitsubishi gaat de iMiEV elektrisch aangedreven auto ook voor Peugeot en Citroën produceren. De Japanse zakenkrant Nikkei meldt dat Mitsubishi in 2011 10.000 Franse iMiEV’s wil bouwen.

Mitsubishi introduceert deze zomer de elektrisch aangedreven iMiEV op de Japanse markt. In 2011 komt het model ook als Citroën en Peugeot op de markt. Op deze manier kan het Japanse merk goedkoper produceren en meer dan 10.000 elektrisch aangedreven voertuigen per jaar bouwen.

De iMiEV heeft een 46 kW sterke elektromotor aan boord en kan met de stekker aan het stopcontact worden opgeladen. De actieradius is 160 kilometer en de accu’s van het type lithium-ion. De iMiEV is een compacte vierdeurs auto die vooral geschikt is voor stedelijke omgevingen.

De Franse overheid stimuleert de verkoop van elektrische voertuigen met hoge belastingkortingen. Het is voor de Franse merken daarom belangrijk om zo snel mogelijk elektrisch aangedreven auto’s op de markt te brengen. Niet alleen PSA wendt zich tot Japan, ook Renault is met z’n Japanse partner Nissan druk bezig met de ontwikkeling van een EV (Electric Vehicle).

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *