Elektrische stadsmobiel van Peugeot en Citroën

PSA Peugeot Citroën heeft de eerste foto’s vrijgegeven van de VELV. Deze elektrische stadsmobiel moet ons voorbereiden op de toekomst.

PSA Peugeot Citroën onthult de VELV. Dit rijdende prototype komt voort uit een denktank met verschillende (milieu)organisaties. De VELV – wat het Franse acroniem is voor lichtgewicht elektrisch stadsvoertuig – is elektrisch aangedreven en biedt plaats aan drie personen.

Instappen kan via de speciale deuren, die in twee delen openen. De draaicirkel van slechts 7,2 meter laat zien dat de VELV vooral voor gebruik in de stad is ontworpen. De elektromotor produceert 20 kW (omgerekend 27,2 pk) waarmee de auto maximaal 110 km/u kan rijden.

De actieradius is 100 kilometer. Volgens PSA is de VELV zo energiezuinig dat ‘ie dezelfde ecologische voetprint heeft als wanneer je met de trein zou reizen. De driewieler – dat is zoals PSA ‘m noemt, maar eigenlijk heeft de VELV vier wielen – moet dezelfde botsbestendigheid bieden als normale personenauto’s. Over productieplannen rept het Franse autoconcern nog met geen woord maar over een jaar of drie zou deze stadsmobiel zomaar werkelijkheid kunnen worden.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *