En dan nu officieel: Peugeot 508

Een dag nadat de eerste plaatjes uitlekten komt Peugeot zelf met officiële informatie en foto’s van z’n nieuwe vlaggenschip naar buiten. De middenklasser moet een nieuwe weg inslaan voor Peugeot.

De Peugeot 508 breekt met de uitbundige ontwerpstijl van de 407 en alles wat daarna kwam. De nieuwe sedan en SW hebben volgens Peugeot een ‘evenwichtig en tijdloos design’. Bovendien zorgt het nieuwe ontwerp voor meer binnenruimte, niet het sterkste punt van de 407. De berline is gegroeid naar 4,75 meter lengte, de SW meet van voor- tot achterbumper 4,81 meter.

Gewichtsreductie en een gunstige aerodynamica zijn belangrijke onderwerpen geweest tijdens de ontwikkeling van de 508. Uiteraard heeft dit als doel om het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot te drukken. Direct bij de verkoopstart biedt Peugeot de e-HDI met start/stop-systeem aan. Deze uitvoering moet vijftien procent minder brandstof verbruiken.

De échte winst op milieugebied volgt enkele maanden na de introductie, dan verschijnt de 508 als dieselhybride. Deze Hybrid4 heeft 200 pk en stoot toch slechts 99 g/km uit. De auto kan korte afstanden volledig elektrisch rijden. Ondanks de enorme CO2-reductie komt de 508 Hybrid niet in aanmerking voor veertien procent bijtelling, de grens voor dieselauto’s ligt op 95 g/km. De Peugeot 508 komt begin 2011 op de markt maar debuteert op de autosalon van Parijs in oktober voor het grote publiek. Voor het noemen van prijzen is het nog te vroeg.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *