EuroNCAP crasht elektrische auto

Crashtestorganisatie EuroNCAP heeft voor het eerst een elektrische auto tegen de muur gezet. De Mitsubishi iMiEV kwam er met vier sterren redelijk goed vanaf.

EuroNCAP heeft weer een aantal nieuwe auto’s onderworpen aan een botsproef. Daaronder ook een elektrische auto: de Mitsubishi iMiEV. En omdat de iMiEV technisch gelijk is aan de Peugeot iOn en de Citroën C-Zero gelden de testresultaten van de Japanner ook voor de twee Franse EV’s.

De score van vier sterren is redelijk goed en toont volgens EuroNCAP aan dat elektrische auto’s net zo veilig kunnen zijn als auto’s met een brandstofmotor. Dat bleek ook al uit een crashtest die de Duitse consumentenorganisatie Adac eerder uitvoerde. Dat de iMiEV geen vijf sterren scoort is vooral te danken aan z’n compacte formaat. Bij de frontale botsing laat de auto wat punten liggen en zijn de bovenbenen en borst redelijk kwetsbaar. De accu’s vormen geen gevaar en zijn goed afgeschermd.

Naast de iMiEV zette EuroNCAP nog vijf auto’s tegen de muur aan. De BMW X1, Hyundai ix20, Mitsubishi ASX en Nissan Juke scoren allemaal vijf sterren. De testresultaten van de Dacia Duster vallen wat tegen. De behaalde drie sterren en tonen aan dat je bij een budgetauto helaas ook bezuinigt op veiligheid.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *