Facelift voor Peugeot 207

Peugeot geeft de 207 een bescheiden facelift om de concurrentie de baas te blijven. De 207 was vorig jaar de best verkochte auto in z’n segment en wat Peugeot betreft blijft dat zo. Overigens verandert het merk niet veel aan z’n succesnummer.

De Peugeot 207 krijgt vanaf deze zomer een nieuwe neus met meer chroom en meegespoten delen. De achterlichten van de hatchback en CC zijn voorzien van LED-techniek, vreemd genoeg krijgt de SW deze moderne lichten niet. Het interieur is voorzien van nieuwe materialen en bekledingsstoffen.

Ook op technisch gebied kunnen we weinig spannende wijzigingen melden. De 1.4 met 75 pk is schoner waardoor ‘ie nu een B-label heeft. Ook de 1.6 VTi stoot minder CO2 uit en valt nu in de twintig procent bijtellingsklasse. Eind 2009 komt er een nog schonere Eco-uitvoering.

Alle 207’s krijgen met ingang van de facelift een schakelindicator aan boord. Optioneel is het nieuwe navigatiesysteem met bluetooth. De vernieuwde 207 komt in vier uitrustingsniveaus en is gemiddeld 500 euro goedkoper geworden. De 1.4 XS kost nu 13.295 euro. Tot slot nog slecht nieuws: de sportieve RC verdwijnt uit het gamma. De vernieuwde 207 staat in augustus in de showroom.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *