Finalisten Peugeot ontwerpwedstrijd bekend

Peugeot heeft de tien finalisten bekend gemaakt van zijn Concours de Design. Jonge ontwerpers uit de hele wereld konden een ontwerp insturen dat door een speciale jury werd beoordeeld.

Peugeot gaf op de autoshow van Peking in april het startsein voor de wereldwijde ontwerpwedstrijd. Het is de vijfde keer dat Peugeot het Concours de Design organiseert, het thema voor dit jaar was: ontwerp een Peugeot voor de stad van de toekomst. 2500 Jonge ontwerpers van 95 verschillende nationaliteiten stuurden een ontwerp in, waarvan er uiteindelijk tien zijn geselecteerd.

De winnaar van de designcontest ziet zijn ontwerp 1:1 gebouwd worden door Peugeot. Het concept wordt vervolgens tentoongesteld op de Autoshow van Sjanghai in april 2009. Alle ontwerpen zijn online te bekijken op peugeot.com, je kunt ook stemmen op de computertekeningen.

De tien auto’s in de finale hebben veelbelovende namen: GALapagos, Peugeot 888, Rugir, P.R.O., OXO, Ego, RD, Vision, MoVille, en Seed by Peugeot. De ontwerpers komen uit landen als Duitsland, China, Colombia, Turkije en natuurlijk Frankrijk. De winnaar wordt bekend gemaakt op de Autosalon van Parijs.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *