Focus op groot: Peugeot 508 RXH en HX1

Peugeot zet vooral grote modellen in de schijnwerpers op de IAA in Frankfurt. Zowel de 508 RXH als de HX1 Concept is allesbehalve bescheiden qua formaat.

Peugeot gunt ons op de IAA een kleine primeur: als eerste kunnen we je de prijzen van de Peugeot 508 RXH melden. De stoere variant van de 508, die alleen als hybride en in SW-uitvoering op de markt komt, heeft een vanafprijs van 51.600 euro. De ‘full option’-uitvoering kost 57.500 euro.

De auto wordt pas in het voorjaar van 2012 leverbaar en is de tweede Peugeot met Hybrid4-techniek aan boord. Dit modulaire hybridesysteem vindt zijn weg binnenkort ook naar de 508 sedan, zo vertelt een woordvoerder van Peugeot ons.

Over de HX1 Concept kunnen we een stuk minder concreet zijn. Zeker is dat de auto in deze vorm niet het productiestadium zal halen. Wel kunnen bepaalde elementen terugkeren op toekomstige modellen, zoals aerodynamische, uitklapbare vleugels aan de achterkant en op de wielen. Of deze auto een voorbode is voor de volgende generatie 807, daarover wil de Peugeot woordvoerder nog niets kwijt.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *