Ford best verkochte merk in februari

De maandelijkse autoverkoopcijfers zijn binnen. Ford verkocht in februari de meeste auto’s, gevolgd door Volkswagen en Opel.

Zoals verwacht zijn de autoverkopen in februari opnieuw gedaald, nadat januari ook al een slechtere maand was in vergelijking met vorig jaar. In februari bedraagt de daling 10 procent, in totaal werden er 44.129 auto’s verkocht.

Ford is het populairst in februari, dankzij sterke en stabiele verkopen van de Focus, Ka en Fiesta. En dan moet de verkoop van de wegenbelastingvrije Focus EcoBoost nog op gang komen. Volkswagen levert behoorlijk in ten opzichte van vorig jaar maar is over de eerste twee maanden nog steeds het best verkopende merk. Opel, jarenlang de nummer 1, moet genoegen nemen met een derde stek. Kia heeft inmiddels een vaste plek in de top 10 ingenomen, dankzij het volledig verse gamma dat de Koreanen bieden. Alleen de Cee’d moet nog komen. Het merk is Citroën en Fiat inmiddels voorbij, wie had dat 10 jaar geleden durven denken?

De best verkochte auto in februari is geen Volkswagen of Ford, maar de Peugeot 107. Het podium wordt volgemaakt door de Renault Twingo en Volkswagen Polo. Kijken we verder in de lijst dan valt op dat de ‘oude’ Panda zomaar even de top 10 binnenvliegt. Vanaf deze maand start Fiat met de levering van het nieuwe model. De Volkswagen Golf haalt in februari de top 10 niet. De Toyota Yaris blijft het goed doen en is de op drie na best verkochte auto in zijn segment.

Peugeot doet goede zaken met de 508, nu de populairste auto in zijn klasse. Verder maakt Lexus een enorme sprong qua verkopen maar die zijn allemaal toe te schrijven aan een model: de CT 200h. Als laatste: de Hyundai i40 is aan een opmars bezig. Hij laat de Toyota Avensis en Renault Laguna al achter zich.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *