Fractal is de Peugeot van 2020

Op de stand van Peugeot op de IAA in Frankfurt maken we kennis met de Fractal Concept, die de toekomstvisie van het merk op een aantal gebieden laat zien.

Peugeot heeft op de IAA in Frankfurt een leuke en interessante concept car onthuld. De Fractal is de Peugeot van 2020, al geeft het design geen directe verwijzingen naar toekomstige modellen. “Bij Peugeot laten we een concept car nooit ‘voor niets’ zien”, zo zegt de woordvoerster van het merk. “In het algemeen kan ik wel zeggen dat het design van Peugeot steeds scherper wordt, iets dat je aan de Fractal kunt zien.”

Bijzonder aan de Fractal is dat de auto communiceert met geluiden. “Peugeot gelooft dat geluiden een belangrijk onderdeel zijn om veilig en intuïtief te kunnen rijden”, aldus de PR-dame. Die geluiden moeten de bestuurder in het interieur wijzen op gevaren en zijn specifiek ‘getuned’ voor een zo natuurlijk mogelijke beleving van de dingen die in en rondom de auto gebeuren.

De Fractal Concept heeft een nieuwe versie van Peugeots i-Cockpit. Het instrumentarium is digitaal en creëert door het schuin geplaatste glas de illusie van diepte. Het merk experimenteert niet zomaar met deze nieuwe techniek, maar wil vooral weten of klanten er klaar voor zijn: “Als die het niet willen, dan doen we het niet.” 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *