Frans bloed in toekomstige BMW 1-serie

BMW wil de viercilinder motor die in samenwerking met PSA Peugeot Citroën is ontwikkeld ook in de toekomstige BMW 1-serie gebruiken. In eerste instantie was het de bedoeling dat alleen Mini gebruik zou maken van de motor.

BMW-baas Norbert Reithofer heeft in de Frankfurter Allgemeine Zeitung gezegd dat het merk de Frans-Duitse motor wil gaan inzetten in de toekomstige 1-serie. Op dit moment maakt alleen Mini, dat onder de BMW-vleugels valt, gebruik van de 1.6 motor. Vanuit dat oogpunt is de motor ontwikkeld, maar BMW wil de krachtbron breder inzetten.

Downsizen is de trend, dus kan het Duitse merk niet achterblijven. De toepassing van kleine turbomotoren zorgt immers voor een groen imago. In dat kader maakt Reithofer in hetzelfde interview overigens bekend dat de nog te verschijnen nieuwe 7-serie van een splinternieuwe hybridemotor wordt voorzien.

De 1.6 die BMW met PSA ontwikkelde is breed toepasbaar. Hij is er als ongeblazen variant met 120 pk, met turbo levert het blok 150 of 175 pk. Behalve in de sportieve varianten van Mini ligt het blok ook in de Peugeot 207 en 308.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *