Franse SUV’s op komst

Van een Franse revolutie is nauwelijks sprake, maar voor de autofabrikanten uit Frankrijk is wel een grote omschakeling op komst. Na jaren de kat uit de boom te hebben gekeken, komen zowel Peugeot en Citroën als Renault met een heuse SUV.

Renault had al wel wat vierwielaangedreven modellen, zoals de Scénic RX4 en Kangoo 4×4, maar een echte SUV ontbrak nog altijd in het gamma. Over een jaar komt daar verandering in. Renault heeft de Zuid-Koreaanse alleskunner Samsung ingeschakeld om een luxe terreinwagen te ontwikkelen. Daarbij kan handig gebruik gemaakt worden van het platform van de nieuwe Nissan X-Trail. In oktober zal Renault een voorproefje tentoonstellen tijdens de Salon van Parijs.

Ondertussen zijn ook Peugeot en Citroën samen hard aan het werk om hun Franse concurrent een passend weerwoord te kunnen geven. Ook zij krijgen hulp uit Azië, Mitsubishi zal de SUV voor de Fransen in elkaar gaan zetten. Het debuut van het op de Outlander gebaseerde model staat gepland voor de Salon van Genève in maart 2007. De nieuwe Outlander maakt zelf zijn eerste opwachting in Parijs.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *