Frisse neus voor Peugeot 308

De Peugeot 308 krijgt een facelift. Met een frisse neus en schonere techniek kan de populaire Fransman er weer even tegenaan.

De Peugeot 308 draait alweer bijna 3,5 jaar mee en hoewel het hem nog niet is aan te zien vindt Peugeot het toch tijd voor vernieuwing. En dus krijgen de hatchback, SW en CC een make-over, die vooral te zien is aan de voorkant. Daar maken nieuwe koplampen, een bescheidener grille en LED-dagrijverlichting het verschil met de huidige 308.

Alle motoren zijn schoner en zuiniger geworden, mede door een algehele gewichtsbesparing van 25 kilogram. Nieuw is de 308 e-HDi met 112 pk sterke 1.6 dieselmotor. Die heeft een CO2-uitstoot van 98 g/km en komt dus net niet aanmerking voor 14 procent bijtelling. Peugeot is het eerste merk dat in dit segment – hybrides daargelaten – zo dicht bij de 14-procent bijtellingsgrens komt.

De vernieuwde 308 debuteert op de autosalon van Genève in maart en staat een maand later al bij de dealers. De vanafprijs is ook al bekend: 20.850 euro voor de 1.4 VTi Acces. Die heeft standaard airconditioning, een radio/cd/mp3-speler en cruise control aan boord. Een stap hoger vind je de Active met automatische klimaatregeling, regensensor, LED-dagrijverlichting en 16 inch lichtmetalen wielen. De Allure voegt hier nog 17 inch lichtmetaal, navigatiesysteem en een panoramadak aan toe. De complete prijslijst geeft Peugeot pas later vrij.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *