Gedroomde revival Peugeot 504 Coupe

Peugeot’s nieuwe designchef, Jerome Gallix, heeft een prachtig nieuw ontwerp getekend voor een van de mooiste modellen uit de geschiedenis van het merk, de 504 Coupé. Gallix heeft in een interview met het autoblad AutoBild gezegd dat hij het design van Peugeot nieuw leven gaat inblazen.

De Peugeot 504 Coupé is een grootheid uit de jaren zeventig. Bijgaande schets van de hand van Gallix geeft een hint hoe de revival van die auto eruit zou kunnen gaan zien. Het is een mooie intepretatie in de stijl waarin bijvoorbeeld ook de nieuwe Mini is getekend. De nieuwe 504 zou een flinke breuk betekenen met de huidige designtaal van Peugeot, waarbij onder meer zeer opvallende, spitse neuspartijen gebruikelijk zijn.

De nieuwe 504 Coupé zou de sterke 2,7 liter V6 HDiF motor kunnen krijgen en – uniek voor een Peugeot – het hydractieve veersysteem lenen van de Citroën C5. Gallix zou meer plannen kunnen ontvouwen voor de moderne interpretaties van historische modellen. Hij gaf aan zeer gecharmeerd te zijn van de Peugeots 204 en 205 uit respectievelijk de jaren zestig/zeventig en tachtig/negentig. Dat Jerome Gallix kan ontwerpen bewees hij eerder met de 308 RC Z Concept, die onder zijn supervisie ontstond. Officieel weet Peugeot niets van de plannen voor een nieuwe 504, aldus een woordvoerder van de Nederlandse importeur. Het zou dus helaas bij een mooie dagdroom kunnen blijven.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *