Gelekt: de Peugeot Instinct Concept

Nu al krijgen we een foto te zien van de Instinct conceptcar die Peugeot onthult op de autoshow van Genève, over anderhalve week.

Het was een foutje bij de organisatie van de autosalon van Genève, en nu zwerft ‘ie over het internet: een foto van de conceptcar die Peugeot nog anderhalve week geheim had willen houden. Deze blijkt de naam Instinct te dragen. 

De felblauwe tweedeurs auto heeft een enorme muil. Er lijkt echter geen reguliere grille met luchtopeningen aanwezig te zijn, een hint dat het waarschijnlijk een elektrische auto is. Het front maakt enorme, diagonale rijdagverlichting mogelijk die afsteekt bij het petit formaat van de hoekige koplampunits. 

De vijf-dubbelspaaks lichtmetalen wielen achteraan worden omhuld door flinke wielkasten. Het lijkt of deze Peugeot in alles wil uitschreeuwen hoe gespierd ‘ie wel niet is. Kijk ook maar eens naar de flanken van de motorkap en de prominente zijskirts. 

PSA, het moederbedrijf van Peugeot, Citroën en DS, heeft eerder bevestigd dat het een aandrijflijn ontwikkelt voor een nieuwe serie elektrische auto’s. Op de aanstaande Geneefse autobeurs neemt Peugeot ook een heel ander elektrisch voertuig mee, de Partner Tepee.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *