Hier is je nieuwe leaseauto: de Peugeot 308 SW, met 14 procent bijtelling

Maak kennis met je nieuwe leaseauto: de Peugeot 308 SW. Als een van de weinige stationwagons in zijn segment is de 308 SW verkrijgbaar met 14 procent bijtelling dit jaar.

Peugeot onthult de 308 SW. Een belangrijk moment, want deze auto gaan we straks veelvuldig zien op de Nederlandse wegen. Zoals het merk al eerder bekend maakte wordt de 308 SW namelijk leverbaar met 1.6 BlueHDi dieselmotor, die goed is voor 14 procent bijtelling.

De 308 SW heeft een bagageruimte met 610 liter inhoud, dat is 190 liter meer dan zijn hatchback-broertje biedt. De SW is dan ook 33 centimeter langer dan de hatchback. De achterbankdelen zijn met een knop in de bagageruimte eenvoudig omlaag te klappen. Peugeot belooft een hoog afwerkingsniveau in het ruime interieur.

De SW wordt waarschijnlijk met dezelfde diesel- en benzinemotoren leverbaar als de hatchback maar alleen van de 120 pk sterke 1.6 BlueHDi zijn de prijzen al bekend. Die maakte Peugeot al eerder openbaar, want bestellen van de 14 procent bijtelling-versie kan namelijk sinds eind vorig jaar. De BlueHDi is er vanaf 24.050 euro. Het publieksdebuut van de 308 SW is in maart op de autosalon van Genève, de levering start in mei.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *