Hybride Peugeot Prologue: voorbode 3008

De Peugeot 908 HY raceauto gaf al blijk van de plannen die het Franse merk heeft op het gebied van hybridetechnologie. Peugeot geeft die indicatie nu een vervolg met het studiemodel Prologue, een crossover met hybride aandrijving, die tevens een opmaat vormt voor de 3008.

De Peugeot Prologue is een voorbode van een nieuwe generatie hybride. De conventionele verbrandingsmotor en de elektromotor leveren samen ongeveer 200 paardenkrachten. Het gecombineerde verbruik zou 109 gram CO2 per kilometer bedragen. Wanneer de auto alleen op elektrische aandrijving loopt stoot de auto uiteraard helemaal geen CO2 uit.

De nieuwe concept car van Peugeot valt echter niet alleen op vanwege zijn aandrijving. Ook op het gebied van styling en uitrusting geeft de Prologue een voorproefje van wat we in de toekomst van het merk met de leeuw kunnen verwachten. De innovatieve Prologue beschikt over een high-tech uitrusting die in het teken staat van multifunctionaliteit.

Het uiterlijk houdt het midden tussen de Peugeot 308 en de 4007. Dat is niet verwonderlijk, want Peugeot wil al geruime tijd een MPV-variant van de 308 in de markt te zetten. Volgend jaar zou deze 3008 in productie moeten gaan en waarschijnlijk zal het model sterk lijken op de Prologue. Op de Salon van Parijs maakt Peugeot meer bekend over de plannen met de Prologue.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *