Iets meer auto’s verkocht in oktober

Er zijn afgelopen maand iets meer auto’s verkocht dan in oktober 2010. Onveranderd is dat Volkswagen de lijst met best verkopende auto’s aanvoert.

1,1 procent. Dat is de toename van de autoverkopen in oktober 2011 ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Volkswagen voert de lijst aan, het merk heeft 12,1 procent van de markt in handen afgelopen maand. Bijna de helft van ruim 5.300 verkochte Volkswagens heeft ‘Polo’ op de achterklep staan.

De rest kan slechts volgen. Peugeot en Renault claimen de tweede en derde plaats in oktober. Kia stoomt op naar de zesde positie dankzij de populariteit van de nieuwe Picanto en Rio. Na marktleider Volkswagen Polo volgen de Peugeot 107, Renault Twingo, Ford Ka en Toyota Aygo in de lijst van best verkochte modellen.

Opvallend is dat de Focus afgelopen maand exact evenveel kopers wist te vinden als de Volkswagen Golf. Verder zien we dat de BMW 1 Serie een goede start maakt met 447 verkochte exemplaren, goed voor de 29ste plaats. Ook opvallend: de hernieuwde interesse van de autokoper in de tweeling Opel Agila en Suzuki Splash.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *