Jophoppen in autoland

Dr. Bernd Pischetsrieder kan op zoek naar een nieuwe baan. Ondanks dat in mei zijn contract nog tot 2012 werd verlengd, heeft de bestuursvoorzitter van Volkswagen in overleg met de raad van commissarissen besloten aan het eind van het jaar op te stappen. CEO van PSA Peugeot Citroën wordt hij in ieder geval niet. Het Franse autoconcern heeft Christian Streiff benoemd als opvolger van pensionado Jean-Martin Folz.

Pischetsrieders functie wordt overgenomen door Martin Winterkorn, die momenteel aan het hoofd staat van Audi, een onderdeel van de Volkswagen groep. Zijn promotie gaat op 1 januari 2007 in. Winterkorn werd unaniem gekozen door de raad van commissarissen. Dezelfde raad besloot overigens in mei nog unaniem het contract van Pischetsrieder te verlengen. De huidige voorzitter van de raad, Ferdinand Piëch gaf echter eerder dit jaar al aan bedenkingen te hebben bij de herbenoeming.

PSA
Streiff begint vandaag al bij PSA Peugeot Citroën om de onderneming goed te leren kennen voordat hij begin volgend jaar de fakkel overneemt van Jean-Martin Folz, die met pensioen gaat. Op 6 februari 2007 zal hij officieel worden benoemd als CEO. De 52-jarige Streiff stapte eerder dit jaar op als CEO van Airbus. Hij verklaarde tegengewerkt te worden bij zijn hervormingsplannen. Zijn opvolger zet die echter gewoon door, dus waarschijnlijk had Streiff al gekozen voor een nieuwe uitdaging.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *