Klassieke Peugeots uit heel Europa dit weekend in Nederland

Maar liefst tweehonderd historische Peugeots zullen in het weekend van 14 en 15 mei Nederland aandoen voor de 14e editie van het Rassemblement International de lAventure Peugeot. Het internationale oldtimertreffen wordt elk jaar door een ander land georganiseerd, het is de tweede keer dat Nederland als gastland optreedt.

Wie tijdens het Pinksterweekend onderweg is in het gebied tussen Breukelen, de Betuwe en Zeewolde, heeft grote kans om de stoet Peugeots tegen te komen. De organisatie, dit keer in handen van de Association Peugeot Hollande, de Peugeot Club Nederland en de 404 Vereniging, heeft een route uitgezet die de geschiedenis van ons land belicht, met volop kastelen, oude dorpjes, polders en molens.

De deelnemende autos vormen een goede afspiegeling van de historie van het merk en zijn gebouwd tussen 1913 en 1985. Echte bezienswaardigheden zijn de zeldzame 601 uit 1934 en de 402 Eclipse uit 1938. Ook het Peugeot-museum in Sochaux leende een auto uit, de 403 Cabriolet, omdat het dit jaar een halve eeuw geleden is dat de 403 werd geïntroduceerd.

De beste plek om alle autos eens goed te bekijken is Zeewolde, waar de karavaan op zondag 15 mei tussen 12.00 en 15.00 uur een stop houdt op het evenemententerrein aan het Kluunpad. De toegang tot dit terrein is gratis.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *