Kleine cabrio’s onveilig bij koprol

ADAC, de Duitse zusterorganisatie van de ANWB, testte drie kleine cabrio’s op veiligheid bij een koprol. Het resultaat is bedroevend, de Citroën C3 Pluriel, Peugeot 207 en Mini Cabrio zakten alle drie door het ijs.

Het minst slechte resultaat is van Peugeot. Dankzij de actieve rolbeugels aan de achterkant scoort de 207 goed bij de veiligheid voor achterpassagiers. De bestuurder en bijrijder hebben helaas te maken met een sterk vervormende voorruit. Ook bestaat de kans dat de inzittenden uit de gordels glijden.

Bij de Mini blijft van deze drie testkandidaten de voorruitstijl het meest in tact, maar ook bij deze cabrio zijn de gordels niet toereikend genoeg. Bovendien zijn de rolbeugels te kort, waardoor mensen boven de 1,75 in de gevarenzone zitten. Het oordeel voor de Mini Cabrio luidt ‘matig’ voorin en ‘voldoende’ achterin.

De hekkensluiter in de test is de Citroën C3 Pluriel, die te maken heeft met een vervormende voorruit en nauwelijks bescherming biedt aan de achterkant. Hierdoor is er op de achterbank alleen bescherming voor kinderen. Het testoordeel luidt dan ook ‘slecht’. ADAC noemt de resultaten bedroevend en pleit voor sterkere voorruitstijlen en betere gordelsystemen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *