Kleine facelift voor Peugeot 407

Peugeot heeft de 407 een kleine make-over gegeven. Een paar kleine wijzigingen op technisch en optisch gebied moeten ervoor zorgen dat het Franse merk de hevige concurrentie in het middensegment weer aan kan.

‘Een subtiel aangepast design voor een elegantere vormgeving aan binnen- en buitenkant’, zo omschrijft Peugeot de facelift van de 407. En subtiel dat is ‘ie, want je zult goed moeten zoeken wat de uiterlijke veranderingen zijn. Met beetje chroom hier en daar, iets andere achterlichten en een diffuser-achtige kentekenplaathouder op de achterbumper heb je het wel zo’n beetje gehad.

Volgens Peugeot is de kwaliteitsindruk zowel binnen als buiten verbeterd. In ieder geval hebben de Fransen het communicatiesysteem nog eens onder de loep genomen en verbeterd. De 2.0 HDi krijgt iets meer vermogen (140 pk) en is zuiniger geworden. Bovendien is de CO2-uitstoot teruggebracht naar 150 g/km.

Nieuw in het assortiment is de 2.0 Bioflex, een motor die zowel op biobrandstof E85 als op benzine loopt. Met deze wijzigingen hoopt Peugeot de stormvloed van nieuwe concurrenten weer aan te kunnen. In de zomer staat de vernieuwde 407 in de showroom, prijzen zijn nog niet bekend.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *