Leuk verjaardagscadeau: Peugeot EX1

Peugeot trakteert zichzelf op een alleraardigst cadeau ter ere van z’n 200ste verjaardag. De Peugeot EX1 is een spectaculair vormgegeven tweezits roadster met een elektrische aandrijflijn.

Het merk Peugeot bestaat 200 jaar en dus is er reden voor een feestje. Peugeot heeft zelf voor een passend cadeau gezorgd: de EX1. Deze extreem vormgegeven roadster heeft een elektrische aandrijving. Volgens Peugeot heeft de EX1 al verschillende acceleratierecords verbroken. Welke dat zijn meldt het merk helaas niet.

De EX1 heeft twee elektromotoren, een motor drijft de voorwielen aan en de andere zorgt voor de aandrijving van de achterwielen. Het totale vermogen bedraagt 340 pk. De ultralichte koets van slechts 750 kg en de zeer gunstige aerodynamica moeten resulteren in aansprekende prestaties, zoals een topsnelheid van 260 km/u. De EX1 heeft een flinke actieradius van 450 km.

De EX1 is niet zomaar een verjaardagscadeau. Het is een teaser die laat zien wat er allemaal mogelijk is met elektropower. In de aanloop naar de marktintroductie van de Peugeot iOn willen de Fransen het publiek warm maken voor elektrisch aangedreven auto’s. De komende maanden gaat Peugeot op verschillende plaatsen demontraties geven met de EX1.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *