Meer informatie vernieuwde Peugeot 308

Peugeot geeft meer informatie over de vernieuwde 308. De vernieuwde 1.2 benzinemotor is zuiniger, net als de nieuwe 1.5 BlueHDi diesel.

Vorige maand presenteerde Peugeot de vernieuwde 308, vandaag komt het merk met meer informatie over de technische wijzigingen. De 308 krijgt de beschikking over alle nieuwe rijhulpsystemen die ook in de nieuwe 3008 en 5008 geleverd worden. Je moet dan denken aan een noodremsysteem, een actieve rijbaanassistent, vermoeidheidsherkenning, intelligent grootlicht, een verkeersbordenlezer, adaptieve cruise control, een dodehoekassistent met actieve stuurhulp, een achteruitrijcamera en een inparkeersysteem. Op het gebied van actieve veiligheid doet de Peugeot 308 nu weer mee met de nieuwste modellen in zijn segment.

Peugeot kondigde vorige maand al aan dat er een nieuwe 1.5 dieselmotor klaarstaat voor de vernieuwde 308. Het is de eerste auto van Peugeot die gebruik maakt van deze motor, die de 1.6 BlueHDI vervangt. Met 130 pk heeft de 1.5 10 pk meer vermogen, terwijl het verbruik 4 tot 6 procent lager ligt. Daarnaast stoot de nieuwe motor veel minder NOx-deeltjes uit.

Peugeot introduceert voor benzinerijders een vernieuwde 1.2 turbomotor. Het is de eerste benzinemotor van Peugeot met een roetfilter. Een lager verbruik en een snellere gasrespons zijn andere voordelen van de vernieuwde 1.2. Peugeot koppelt de motor bovendien aan een nieuwe handgeschakelde zesversnellingsbak. Op transmissiegebied is er meer nieuws, de 2.0 BlueHDI-motor wordt namelijk voorzien van een nieuwe achttraps automaat. Hiermee verbruikt de dieselmotor 7 procent minder brandstof.

De vernieuwde Peugeot 308 komt na de zomer naar Nederland, de prijzen zijn nog niet bekend.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *