Meer over de Peugeot 2008

De Peugeot 2008 maakt zich op voor zijn grote publieksdebuut op de autosalon van Genève volgende maand. Peugeot vindt het nu het goede moment om (bijna) alle informatie over de nieuwe cross-over naar buiten te brengen.

We zeggen ‘bijna’ omdat één ding nog niet bekend is: de prijs. Die krijgen we waarschijnlijk te horen in Genève, de auto staat namelijk komend voorjaar al in de showrooms. Het is daarom niet vreemd dat Peugeot in Genève alle spotlights richt op de 2008. Ook zal er een studiemodel van de 2008 te zien zijn met Hybrid Air-techniek.

Tussen de nieuwe foto’s die Peugeot heeft vrijgegeven zitten plaatjes van het interieur. Het dashboard vertoont veel gelijkenis met dat van de 208, inclusief het opvallende, hooggeplaatste instrumentarium. Peugeot belooft dat het dashboard is opgetrokken uit zachte materialen en dat er extra sfeer wordt gecreëerd met gekleurde led-verlichting. Zo is de hemelbekleding te verfraaien met opvallende ledverlichting. De randen van de ventilatie-openingen en de tellers zijn te voorzien van een opvallend kleurtje. Een handigheidje is dat de hoedenplank vanaf de achterbank is op te tillen zodat je altijd bij de bagageruimte kunt.

De 2008 is ook van buiten naar eigen smaak aan te kleden, bijvoorbeeld met stickers in de kleuren geel, roze of oranje. Verder zijn de grille, dakrails, dorpels en spiegelkappen te voorzien van een afwijkende kleur.

Het motorenpalet is ook ingekleurd. Bij de verkoopstart levert Peugeot twee benzinemotoren: de 1.2 VTi met 82 pk en de 120 pk sterke 1.6 VTi. Daarnaast zijn er twee diesels, beide met een cilinderinhoud van 1,6 liter. Er is een versie met 92 pk, die optioneel is te combineren met halfautomaat en een versie met 115 pk.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *