Mitsubishi en PSA breiden samenwerking uit

Mitsubishi en PSA Peugeot Citroën breiden de bestaande samenwerking op het gebied van elektrische auto’s uit. De twee autobouwers starten met een haalbaarheidsstudie voor de gezamenlijke ontwikkeling en productie van elektrische aandrijflijnen.

Mitsubishi en PSA Peugeot Citroën zoeken elkaar opnieuw op. De twee bedrijven gaan een haalbaarheidsstudie uitvoeren op het gebied van elektrische auto’s. Mitsubishi en PSA willen samen een elektrische aandrijflijn ontwikkelen maar dat moet wel haalbaar zijn.

Onderdeel van het onderzoek is hoe en waar de batterijen het beste geproduceerd kunnen worden en wat de economische haalbaarheid hiervan is. De elektrische aandrijflijn zal in eerste instantie toegepast gaan worden op bedrijfsauto’s maar later ook op personenauto’s.

Deze nieuwe studie is een uitbreiding van de bestaande samenwerking tussen Mitsubishi en PSA. De Franse merken brengen een eigen variant van de Mitsubishi iMiEV op de markt. Deze volledig elektrisch aangedreven auto’s gaan door het leven als Citroën C-Zero en Peugeot iOn. De drieling komt eind dit jaar op de markt.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *