Mitsubishi en PSA ontwikkelen plug-in hybride

Update: PSA Peugeot Citroën ontkent dat er plannen zijn met Mitsubishi samen te werken op het gebied van plug-in hybrides. Het Franse bedrijf ontwikkelt de plug-in hybrides zelfstandig. Wel is er een samenwerking op het gebied van volledig elektrische aangedreven auto’s.

Mitsubishi en PSA Peugeot Citroën slaan de handen ineen voor ontwikkeling en productie van onderdelen voor plug-in hybrides. Dat meldt de Japanse zakenkrant Nikkei op basis van geheime bronnen.

PSA Peugeot Citroën en Mitsubishi gaan gezamenlijk onderdelen ontwikkelen en produceren voor plug-in hybrides. Beide fabrikanten werken op dit moment aan een eigen plug-in hybride. Het is de bedoeling dat ook de techniek van deze twee afzonderlijke auto’s wordt uitgewisseld in de toekomst.

Bij Mitsubishi ligt de focus in eerste instantie op de iMiev, het volledig elektrisch aangedreven stadsautootje waarmee het merk op dit moment praktijktesten uitvoert. Ook Peugeot en Citroën krijgen waarschijnlijk de beschikking over de iMiev-techniek. De eerste plug-in hybride voor het grote publiek komt pas in 2013.

Waarschijnlijk verschijnt rond die tijd ook de eerste plug-in hybride van PSA. Eerst komt in 2011 de dieselhybride waarover de Fransen al jaren spreken. De Peugeot 3008 krijgt als eerste deze techniek aan boord, gevolgd door de Citroën DS4.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *