NedCar gaat SUV’s Peugeot en Citroën bouwen

Goed nieuws voor NedCar: de productie van de Citroën C-Crosser en Peugeot 4007 wordt verplaatst van Japan naar Nederland. Eerder werd al besloten dat het moedermodel, de Mitsubishi Outlander, bij NedCar geproduceerd gaat worden.

De Mitsubishi Motor Corporation, waarvan NedCar een volle dochter is, heeft hiertoe besloten om makkelijker op de marktvraag in te kunnen spelen. Op deze manier kan ‘de benutting van de productiecapaciteit worden geoptimaliseerd’, aldus Mitsubishi. Voordeel voor PSA Peugeot-Citroën is dat ze sneller kan reageren op veranderingen in de Europese markt.

In januari 2009 wordt de productie overgeheveld van de Muzushima-fabriek in Japan naar NedCar in het Limburgse Born. Het gaat daarbij alleen om auto’s die in Europa worden verkocht, datzelfde geldt voor de Mitsubishi Outlander die vanaf augustus in Born van de band loopt. De productie van de C-Crossers, 4007’s en Outlanders die elders in de wereld worden verkocht, vindt gewoon in Japan plaats, maar in een andere fabriek dan voorheen.

Uiteraard zijn ze bij NedCar erg blij met het nieuws. Na het verdwijnen van de Smart ForFour was er enige tijd onzekerheid over de toekomst van de fabriek. Vanaf januari lopen er maar liefst vier modellen van de band. Naast de SUV-drieling produceert NedCar namelijk ook nog de voor Europa bestemde Mitsubishi’s Colt.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *