Nederlands succes op Le Mans

Na de eclatante zege van Oranje op Frankrijk heeft het Van Merksteijn-autosportteam nog eens extra olie op het vuur gegooid door op Le Mans de LMP2-klasse te winnen. Audi bezorgde de Fransen eveneens een fikse domper, door Peugeot van de algemene overwinning af te houden.

Audi-coureur Tom Kristensen scherpte zijn onvoorstelbare record nog eens aan. De Deen won voor de achtste keer de befaamde 24-uurs race van Le Mans. Kristensen kreeg dit jaar hulp van de andere ervaren rotten Alan McNish en Rinaldo Capello.

Peugeot kwam dit jaar aan de start met drie sterrenteams met veel voormalig Formule 1-coureurs. De snelheid van de Franse equipes was echter niet genoeg om de ervaring en betrouwbaarheid van Audi te overtreffen. Het verschil was kleiner dan vorig jaar, maar Peugeot moest alsnog genoegen nemen met de resterende plaatsen op het podium. Het team met voormalig wereldkampioen Formule 1 Jacques Villeneuve eindigde op de tweede plaats.

In de LMP2-klasse, voor de lichtere prototypes, stond er geen maat op Van Merksteijn Motorsport. Onder aanvoering van Jos Verstappen domineerde het team de wedstrijd. Vooral ’s nachts in de regen zette de Limburger indrukwekkende rondetijden neer. Verstappen en zijn teamgenoten Jeroen Bleekemolen en Peter van Merksteijn hadden bovendien het voordeel dat hun Porsche RS Spyder onverwoestbaar bleek. “Zelfs vlak voor het einde schakelde hij nog als nieuw en ook de remmen voelden zo aan”, aldus Verstappen in het Radio 1-programma Langs de Lijn. “Die auto had nog wel 24 uur door kunnen rijden.”

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *